به گزارش شهرآرانیوز، هاشم امینی در مورد برخورد با مشترکان پرمصرف و بدمصرف، اظهار داشت: مشترکان بدمصرف اگر به اخطارها توجه نکنند، آب آنها از ساعت ۹ صبح تا ۳ عصر قطع خواهد شد.
وی ادامه داد: سال گذشته این امر اجرا میشد و امسال هم باجدیت در اوج مصرف انجام خواهد شد.
مدیرعامل شرکت مهندسی آبوفاضلاب کشور خاطرنشان کرد: اقدامهای صورتگرفته برای مدیریت مصرف سبب شد رشد مصرف که پیشازاین، سه درصد بود، به کمتر از ۱.۸ درصد برسد.
امینی تعداد مشترکان آب را حدود ۲۴ میلیون نفر اعلام کرد و گفت: این تعداد حدود ۳۴ میلیون انشعاب آب دارند.
وی تعداد مشترکانی را که تا میزان الگو آب مصرف میکنند، ۵۵ درصد اعلام و بیان کرد: این تعداد ۳۹ درصد مصرف آب را دارند.
مدیرعامل شرکت آبوفاضلاب کشور ادامه داد: ۳۵ درصد مشترکان از الگو تا دوبرابر الگو مصرف دارند و ۶ درصد مشترکان بیشاز دوبرابر الگو مصرف میکنند که ۱۶ درصد مصرف را به خود اختصاص دادهاند.
امینی خاطرنشان کرد: از سال گذشته، ساختار تعرفهها تغییر کرد تا مشترکان پرمصرف و بدمصرف به سمت مصرف الگو حرکت کنند.
وی گفت: قبض صفر فعلاً نداریم، اما مشترکان اگر رعایت کنند و مصرف خود را به زیر الگو برسانند، میتوانند از قبض صفر برخوردار شده یا حتی بستانکار شرکتهای آبوفاضلاب شوند.
مدیرعامل آبفای کشور افزود: الگوی مصرف آب ۱۵ مترمکعب است و ۳۶۰ تومان بهازای هر مترمکعب مصرف آب، از مشترکان دریافت میشود.
امینی ادامه داد: مشترک با مصرف الگو، حدود ۵ هزار و ۵۰۰ تومان آببها دارد که یک هزار تومان آبونمان به آن اضافه میشود.
وی خاطرنشان کرد: مشترکان اگر رعایت مصرف داشته باشند، بهازای هر مترمکعب مدیریت مصرف، ۹۰۰ تومان پاداش دریافت خواهند کرد.
مدیرعامل آبفای کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر منسوخشدن جمعآوری فاضلاب در انتهای شهرها و در جهان و محلیشدن آن گفت: اخیراً در تهران و برخی شهرها، به این موضوع توجه شده و استفاده از پکیج تصفیه و پساب در نظر گرفته شده است.
امینی افزود: بر این اساس، تلاش شده است در همان محل، تصفیه فاضلاب در دستورکار قرار گرفته و پساب آن در اختیار شهرداری قرار گیرد.
وی از تفاهم با شهرداری تهران با این هدف، خبر داد تا فاضلاب برخی مناطق تهران در محل، تصفیه شود و پساب حاصل، همانجا در اختیار شهرداری قرار گیرد.
مدیرعامل شرکت فاضلاب کشور خاطرنشان کرد: همچنین مقرر شده است در برخی شهرهای کوچک با همکاری شهرداریها از پکیج تصفیه و پساب در محل استفاده شود.
امینی در ادامه گفت: آب شرب سهم کمتری در میزان مصارف دارد، اما به لحاظ حفظ بهداشت و سلامت اهمیت ویژهای دارد و آب استراتژیک محسوب میشود؛ بنابراین باید سالم و استاندارد باشد.
وی ادامه داد: کشور ما در اقلیم خشک و نیمهخشک واقع شده و مدیریت منابع آبی در آن، از اهمیت بسزایی برخوردار است.
مدیرعامل آبفای کشور افزود: با توجه به شرایط اقلیمی کشور، میطلبد که همه آحاد جامعه به موضوع آب توجه ویژه داشته باشند و دستگاههای اجرایی هم در راستای حفظ منابع آب و مدیریت این مایه حیات حرکت کنند.
امینی خاطرنشان کرد: میزان بارش در جهان ۸۰۰ تا ۸۵۰ میلیمتر، در آسیا این رقم ۶۰۰ تا ۶۵۰ میلیمتر و در کشور ما ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیمتر است؛ بنابراین میزان آب تجدیدپذیر کشور ما نسبت به جهان کمتر است، اما میزان استفاده از آب تجدیدپذیر ما از جهان بیشتر است.
وی میزان مصرف آب در بخش کشاورزی را ۹۲ درصد و در بخش شرب را ۶ درصد اعلام کرد و گفت: بقیه آب کشور در سایر بخشها به مصرف میرسد.
مدیرعامل آبفای کشور به آغاز هفته صرفهجویی در مصرف اشاره کرد و گفت: فرهنگسازی درباره مصرف این کالای استراتژیک از اهمیت بالایی برخوردار است.
امینی خاطرنشان کرد: مدیریت مصرف آب در سه بخش مدیریت مصرف در فرهنگسازی، مدیریت مصرف در حوزه قانونی و تعرفهها و مدیریت مصرف در بخش فنی برنامهریزی شده است.
وی ادامه داد: در بخش فرهنگی، انتظار میرود نخبگان و رسانهها ورود کرده و مدیریت مصرف بهینه را نهادینه کنند.
مدیرعامل آبفای کشور افزود: البته باید خوراک تغییر رفتار را آموزش دهیم؛ به عنوان مثال با استفاده از ابزارآلاتی که در خانه استفاده میشوند و با تغییر رفتاری کوچک، میتوانیم اثر بسیار زیادی بر حفظ منابع آبی شرب داشته باشیم.
امینی گفت: در قانون برنامه ششم توسعه، قیمتگذاریها به گونهای است که مشترکان بدمصرف مشمول تعرفههای پلکانی میشوند که منجر به تغییر رفتار مصرفکنندگان نیز شده است.
وی با اشاره به اینکه استفاده از پساب باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: باید ظرفیت پسابها برای صنعت و کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد.
مدیرعامل آبفای کشور ادامه داد: باید از ظرفیت آب خاکستری برای آبیاری فضای سبز ساختمانها و فلاشتانکها استفاده شود.
امینی درباره اقدامهای فنی، از اصلاح شبکههای فرسوده و مدیریت فشار و سیستمهای تلهمتری و تلهکنترل نام برد.
وی از تلاش برای کاهش هدررفت آب در شبکه توزیع خبر داد و گفت: ۱۲ کلانشهر کشور ایجاد سامانههای تلهمتری و تلهکنترل آنها به پایان رسیده است.
مدیرعامل شرکت مهندسی آبوفاضلاب کشور از تلاش برای راهاندازی مرکز دیسپاجینگ ملی آب تا پایان امسال خبر داد.
امینی گفت: سال گذشته، سه هزار و ۷۶۲ کیلومتر از شبکه فرسوده اصلاح و نوسازی شد.
وی به انجام نشتیابی در شبکه توزیع آب اشاره کرد و گفت: سال گذشته، ۳۳ هزار و ۷۹۱ کیلومتر از شبکههای شهری و روستایی نشتیابی و اصلاح شد.
مدیرعامل آبفای کشور افزود: استانداردسازی انشعابات فرسوده در دستورکار است و سال گذشته، ۱۷۳ فقره استاندارد شد.
امینی با بیان اینکه برنامهها برای گذر از اوج مصرف تابستان از مهرماه آغاز و در سطوح مختلف تعریف شد، گفت: در تهران، مشهد و سیستان نگرانیهای داشتیم و برنامهها به طور پیوسته رصد میشد، اما اوایل سال ۱۴۰۳، بارشها را داشتیم که سبب شد برای این شهرها، نگرانی جدی در بحث تامین آب شرب و بهداشت نداشته باشیم.
وی ادامه داد: با برنامهای که به مجلس ارائه شد مقرر شد ۹ درصد، معادل ۷۰۰ میلیون مترمکعب، به ظرفیت آب شرب کشور اضافه شود که موفق شدیم بیش از یک میلیارد در قالب احداث تصفیهخانه و حفر و تجهیز چاه را به بهرهبرداری برسانیم.
مدیرعامل آبفای کشور درباره سایر اقدامهای صنعت آبوفاضلاب، به جمعآوری و انتقال فاضلاب اشاره کرد که اثرات بهداشتی و زیستمحیطی دارند و اخیراً از این ظرفیت به عنوان آب نامتعارف برای کشاورزی غیرمثمر و صنعت استفاده میشود.
وی درباره طرح جهاد آبرسانی گفت: ۸۲ درصد در بخش روستایی دسترسی به آب شرب داشتیم و برنامهریزی شد با آبرسانی به ۱۰ هزار روستا در کشور، به ۹۰ درصد برسد.
مدیرعامل آبفای کشور افزود: آب شرب و بهداشت ۵ هزار و ۷۰۰ روستا از ۱۰ هزار روستا، پایدار شده و اکنون شاخص به ۸۷ درصد رسیده است.
امینی ادامه داد: با برنامهریزی صورتگرفته، تا انتهای ۱۴۰۳، آبرسانی بقیه روستاها انجام میشود.
وی خاطرنشان کرد: در ابتدای سال آبی، ۵۰۰ شهر تنش آبی داشتند؛ اما اکنون در ۲۸۹ شهر ناترازی داریم.
سخنگوی آبوفاضلاب کشور گفت: برنامههای چند لایه برای تامین آب آنها انجام شده و مشکلی برای تامین آب مناطق مختلف کشور نداریم.
امینی استفاده از پساب و آب نامتعارف در صنعت و کشاورزی غیرمثمر را از برنامههای وزارت نیرو دانست و افزود: سابق بر این هم از ظرفیت پساب در صنعت استفاده میکردیم، اما در سال ۱۴۰۲ این موضوع در قانون تکلیف شد و صنایع مکلف هستند از آب متعارف استفاده نکنند و از پسابهای فاضلاب استفاده کنند.
وی ادامه داد: بخشی از صنایع مهم کشور مانند فولاد مبارکه، ذوب آهن و اخیراً بخشی از صنایع در استانهای خراسانرضوی و خراسانجنوبی و کرمان به سمتوسویی آمدهاند که قراردادهایی را منعقد کردهاند و تصفیهخانه احداث میکنند تا آب حاصل را برای مصارف خود استفاده کنند.
مدیرعامل آبفای کشور خاطرنشان کرد: در استانهایی که پساب فاضلاب وجود دارد، اما صنایعی وجود ندارد، از بورس انرژی بهره گرفته شد و حدود دو ماه گذشته، پساب شرکت آبوفاضلاب استان تهران در بورس انرژی عرضه شد و در بازه زمانی کوتاه، به فروش رفت و کارگزارانی این پساب را خریدند.
امینی گفت: این ادامه خواهد داشت و در استانهایی که ظرفیت پساب دارند، اما صنایعی ندارند، از ظرفیت بورس انرژی استفاده خواهد شد.
منبع: ایرنا